måndag 26 mars 2018

Rapport från Årsmötet



Rapport från årsmöte med fantastiska bilder.
Sedvaliga årsmötes-förhandlingar hölls och från verksamhetsberättelse för 2017 kunde konstateras att klubben åter haft ett aktivt år. På månadsmötena har visats fantastiska bilder av både lokala fotografer och av andra fotografer i länet. Bland de lokala fotograferna kan nämnas Bo Söderholms fantastiska fågelbilder där det plötsligt dök upp en varg mitt i sökaren och även Tobbe Arnessons bilder på Näcken sittandes i ett vattenfall. Fotoklubben har även gjort utflykter under året bland annat till guckuskon vid Orkidevägen och hängbron i Dala-Floda där vi råkade komma mitt i en forspaddlings-tävling! Klubben har även varit delaktig i bildutställningar bland annat på Biblioteket i Ludvika och under konstrundan på Nyhem. En stor eloge gavs till Tia Permats och Anders Malmström som gjort iordning pärmar med 70- och 80- talsbilder från bygden. Fotopärmarna lämnades sedan till Solgärde ålderdomshem för alla att sitta och titta i och minnas de glansdagar som varit.
Intresset finns fortfarande för bilderna på glasplåtarna från början av 1900-talet som klubben har i sin ägo. Genom de pärmar med bilderna som finns för påseende både på Gästis och i Grengehuset har även detta år inkommit beställning på kopior. Denna gång skulle korten ända till Åland. Fotoklubben har även gjort en almanacka för 2018 med temat fordon. Almanackan har sålt bra och endast ett fåtal finns kvar. Styrelsen för 2018 blev oförändrad och Tia sitter kvar som ordförande.
Under 2018 planeras utbildning i hemsides-byggande, månadsmöten med bildvisare, utflykter till diverse fotoobjekt och fotoutställning.
Till smörgåstårtan efter årsmötesförhandlingarna serverades på projektorduken de svartvita bilder som sålts under året. När alla var mätta fick Henrik Larsson från Saxdalen ta över projektorn och vi fick se fantastiska smådjur som många av oss inte ens visste fanns. Med fantastisk skärpa och ett fint bakgrundsljus på bilderna och med enorm kännedom om skalbaggarnas värld höll Henrik oss trollbundna i över en timme och vi hamnade tillslut på en sandstrand på Gotska Sandön.















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar