onsdag 31 januari 2007

Min bild av Brunnsvik

Utställningen har varit på platserna:

Bikupan i Brunnsvik 22 Nov - 22 Dec 2006
Ludvikas konsthall 7 Jan – 31 Jan 2007

Texten nedan hämtad från b

Min bild av Brunnsvik
– fotoklubbar firar jubilaren ”En bild säger mer än hundra ord” är ett välbekant uttryck och Brunnsviks hundraårsjubileum uppmärksammas genom att två fotoklubbar nu ger sin personliga bild av den jubilerande folkhögskolan.

Skolans bibliotekarie tog i fjol kontakt med den lokala fotoklubben och hörde sig för om den var intresserad av ett folkBILDningsprojekt. Svaret blev ja och under ett drygt halvår har sex medlemmar från Ludvika Fotoklubb och Grangärdebygdens Fotoklubb rört sig på klassisk bildningsmark. De har fotat röda träbyggnader, yttre och inre miljö, detaljer, människor och stämning. Resultatet – 2 fotoklubbar x 50 bilder – finns fram till jul att beskåda i folkhögskolans ljusgård.

Efter nyår vandrar utställningen vidare till Ludvikas konsthall.
Fotoklubbarna har fått helt fria händer och de fyra kvinnorna och två männen – Stina Montelius, Marie Lekare, Yvonne Carlsson, Maria Karlsson, Jerry Olsson och Anders Malmström – presenterar sin personliga bild av Brunnsvik: 30 bilder i färg, 20 svartvita. Bilderna är tagna såväl digitalt som analogt.

Ludvika har valt att värna om det fotografiska hantverket och har därför framkallat och förstorat i föreningens egen lokal. Grangärde satsar på det färgstarka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar